Kecik?

Aku kesian benar dengan Wan Zaharulnizam Wan Zakaria.

Dah lah mak bapak dia bagi nama yang cantik. Gol dia jaring pun cantik.

Tapi sayang sekali nama dia kat start list...Kecik!

Start list pun Kecik, match summary pun namanya Kecik (gambar).

Dah lah international match. Pi baca apa Dawn.com tulis

"First-half goals from Malaysia’s Kecik and Mohammad Irfan were enough to see off Pakistan in the first leg of their 2012 Olympics Asian Qualifier..."

Pandai-pandai ko panggil anak jantan kecik. Sensitif siot.

Dengar khabar match commissioner Mazen Ramadan dari Lebanon memang strict giler, tapi kalu match list pun boleh terlepas, hampeh.

HD says: Apadah...

Comments

  1. alamak bro, kechik u complain. macam mana pele, kaka atau ronaldino, itu semua bukan nama betul tapi nama panggilan. hal ini dibenarkan dan digalakan oleh fifa.

    ReplyDelete
  2. Ok anon, lain kali kita semua panggil lu dgn anak lu ketot. Apa macam? ok?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts