Kalau tulis nanti marah

Tapi takpe, I akan tulis juga!

Kata Liga-M nie profesional tapi adakah ianya benar-benar profesional?

Mari kita kupas perlawanan Selangor-Kelantan kat Stadium Nasional Bukit Jalil semalam.

Yang pertama sekali kita lihat start list (gambar).

Katanya Selangor lawan Kelantan, tapi kesebelasan utama Harimua Muda B lawan kesebelasan utama Johor MP Muar. Nie kira silap cut and paste lah kan?

Tapi dengar khabar FAM telahpun diberitahu perkara ini pagi tadi. Hmm...

Yang keduanya tak cukup start list.

I tak kisah jalan kaki dari tingkat atas stadium ke area padang untuk ambil start list tapi kalau lebih ramai orang berbuat demikian, susahlah pihak Rela dengan Polis nak jaga sekuriti. Orang putih kata "too much of human traffic." Lain kali eloklah print banyak sikit kalau dua pasukan besar bermain dan lepas tu letaklah wakil kat tempat media. Semua orang pun senang hati.

Yang ketiga berkenaan budak-budak yang mengiringi pemain keluar padang. Dahlah semuanya kecik-kecik belaka, lepas tu pakaikan baju dengan seluar besar. Berlabuh seluar pendek diaorang sampai nampak macam seluar panjang. Kesian budak-budak tu tapi tak nampak smart lah. Macam mana nak market liga macam nie?

Saya menyusun jari meminta ampun jika ada pihak tersinggung. Bukan niat saya untuk mencari kesalahan sesiapa tapi hanya kritikan membina untuk kebaikan Liga-M.

After all, bukankah timbalan presiden FAM Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah berkata "we must be open to criticism" kat mesyuarat exco baru-baru nie?

HD kata: Kalau bukan burger, sosej, kalau tak keropok lekor. Semuanya berminyak. Ish ish ish. Yg jual makanan kat gerai-gerai sekitar stadium tu kena consult Chef Wan kot.

Comments

  1. Nak nitpick on "Stadium NaTional Bukit Jalil" jugak boleh tak..

    ReplyDelete
  2. cukuplah. masa untuk mengubah fam sepenuhnya

    ReplyDelete
  3. harap FAM & FAS do something on fan kelantan yg injured coz fan sgor baling batubata....it is very serious...pls FAm..pls FAS..

    kemahkemim...

    ReplyDelete
  4. why not u comment about SSINS? lampu limpah x cukup 800 lux tp permainan tetap diteruskan masa perlawanan tteam hari tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts