Skip to main content

Let's talk TSAM.

Sunday, 3 June 2012 at 00:31

Buat masa ini TIADA UNDANG UNDANG UTK MENYEKAT HAK BERSUARA DLM FB ATAU TWITTER..OLEH KERANA MEREKA MEMILIH UTK MENYEKAT SEMUA VENUE LAIN MAKA JGN SALAHKAN SAYA JIKA AKHIRNYA MEDIA BARU JADI PILIHAN SAYA..saya mau tegaskan SAYA TIDAK MENGIZINKAN SESIAPA MEMETIK POSTING FB SAYA UTK TUJUAN AKHBAR..mereka yg buat ADALAH ATAS TANGGONGJAWAB MEREKA SENDIRI..posting saya hanya UTK KAWAN FB SAYA SAJA..DAN BUAT MASA INI IA TIDAK BERCANGGAH DGN MANA MANA BHG DLM STATUT FAM

Sunday, 3 June 2012 at 00:53

Utk anda yg ingin mengikuti PERKEMBANGAN MENARIK BERKATAN "THE RUNNING OF MALAYSIAN FOOTBALL-A REVEALATION!!"dijemput utk "LIKE"page ini...insyaallah anda akan dapat pengetahuan dan memahami perjalanan sebuah persatuan bola di sebalik segala tabir dan pagarnya..UTK PENGETAHUAN SAJA DAN BUKAN UTK SIARAN AKHBAR..

Sunday, 3 June 2012 at 01:06

FAKTA....JUMLAH TIKET DIJUAL SEMPENA TRW VS SDFC DI FINAL FA CUP IALAH 87,000....JUMLAH KEHADHIRAN DI SNBJ MELEBIHI 90,000...PENYOKONG KELANTAN DIJANGKA 80,000...JUMLAH KUTIPAN OLEH FAM RM3,480,000..(RINGGIT MSIA TIGA JUTA EMPAT RATUS LAPAN PULUH RIBU)....sumber?...SAHIH...

These postings (pic) were brought to my attention by a Twitter follower.

I have posted on Annuar Musa's Facebook page that if he has the facts and figures, let's meet up.

And I hope he will take up the offer, soon.

HD says: We can always meet up at the coffee house in PJ Hilton sir.

Comments

  1. Mgkin wartawan spt Haresh tidak suka bila di'warning' sebegitu, tp lihatlah dari sisi positif.. beliau sdg mendepani isu yg bkn calang2 & dgn opponent yg bkn calang2. Kerap ini berlaku di akhbar2 yg mana tidak 'cantik' utk ditonjol walaupun as is. Laman fb adalah sbg platform perkongsian yg tidak formal dan jika ia di'cut&paste' ke versi akhbar, dikhuatiri memberi gambaran yg tidak baik kpd umum.Sy selalu baca ini di akhbar '***' dan 'feel'nya berlainan drpd baca di page tsam wl pn isinya sama.
    Jgn marah ye Haresh, sekadar kongsi pendapat. i strongly feel that TSAM is trying to protect himself from misjudging by publics & ***, end of the day, he's the one to be blame. Enough is enough. Peace :)

    ReplyDelete
  2. jangan salahkan orang lain tapi salahkan sikap dan kata2 diri beliau sendiri yang kerap mengeluarkan kenyataan berbentuk kritikan negatif, kontroversi, mperlecehkan orang lain, menyalahkan orang lain, dan ada jg seolah2 berdendam serta serta menukar2 kenyatakan semlm begitu esok aik dh tak mengaku dan lain pulak ceritanya kali ini.. tsam seolah2 spt jiwa remaja yg terperangkap didalam jasmani seorang veteran yg obses berfb krn dr sana beliau memperolehi perhatian dan sokongan setiap kali post fbnya diupdate dan dilike berjuta2 lemon

    ReplyDelete
    Replies
    1. the last exco signalled the end of football. perak and perlis proposed to study the statute but not circulated. bro, do you know than fam told nazmi's club that they (fam) will not seek compenstate transporr and other expences from the team. fam not only gave the player for free and never asked for a dimme. how maybe some monkeys geting come money?...jengjengjeng

      Delete
    2. AnonymousJune 3, 2012 8:17 AM

      BRO UMUR BERAPA..?
      KOMEN BRO NAMPAK KEBUDAK BUDAKKAN SANGAT LA...!!BRO TAHU CERITA KE TAK NI....ATAU PUN BRO NI CUCU CICIT MIDIN DAN JIDIN...

      Delete
    3. komen gua ke komen lu yg nampak kebudak budakkan?

      atau nuar muso hok srupo bbudok? name jerk pemimpin tp perangai mcm budok budok, didik pengikut dia menganjing ke skuad kebangsaan sendiri, bagus la tu bapak kencing berdiri anak kencing berlari.

      tahun 93/94 masa rangkin malaysia between 75-89 dimana nuar muso? sultan bolo tu jd presiden FAM tahun 84 kemudian 10 tahun selepas tu malaysia berada pada ranking tertinggi 75 time tu dimana nuar muso and klate? aku bukan nak backing sultan bolo tu tp jgn buta mata hati sangat sampai orang lain semua salah kita je yg betul.

      tok soh nok kecek agah la awo set demo tengoh naik lornih, kekgi jatuh blebok kekgi jatuh pah ko liga FAM pulok set mu jugok malu muko, mungkin lar key set mu lornih tgh biso BOKALI..

      Delete
    4. nak tanya sikit, pengerusi skuad bolasepak kebangsaan wanita siapa yer yg dilantik oleh FAM untuk meningkatkan prestasi skuad.

      kalau macam harimau muda tu pengerusi dia Tengku Abdullah, bagus la harimau muda byk pencapaian positif, katanya skuad hoki projek 2013 tu pon atas inisiatif tengku Abdullah jg yek?

      i dengar cerita katanya Tan Sri Annuar Musa dijemput untuk membantu sebuah negara lain dalam membangunkan pasukan bolasepak mereka dan juga pasukan bolasepak wanita kebangsaan dieorg, erm mesti nnt lepas ni pasukan bolasepak wanita kebangsaan negara tu lebih baik dari Malaysia kan.. wah.. mesti mereka hebat barangkali nanti

      Delete
  3. anon JUNE 3 8:17am,Bacalah isi yang disampaikan oelh TSAM ,Kau tak rasa FAM ni dah rosakkan bolasepak Malaysia.bolasepak Malaysia sudah semakin mundur,presiden sedia ada dah lebih 20 tahun memerintah ,cukuplah pejuang FAM,harap letak jawatan,anon nak berdebat jom,tapi sediakan dengan bahan rujukan berilmiah,jangan seperti FAM mungkin kurang bahan bacaan ilmiah di pejabat mereka , kemajuan bola sepak Malaysia tdak dapat dilaksanankan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang singkat akal dan tak buat kajian secara ilmiah je yg akan kate FAM dah rosakkan bolasepak Malaysia, sebelum aku berdebat dengan ko, bagi dulu aku address blog ko yg berisi utk aku selami buah fikiran ko, kalo sekadar blogrojak ko, tak tau dimana isi dan buah fikiran ko sebab blog ko di ibaratkan seperti lagu Najwa.. Kosong.. Kosong.. Kosong...

      Delete
  4. Even if you meet TSAM, are you willing to expose everything? I doubt so, Haresh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's clear you don't know me Anon 7.27am. If what TSAM says can be substantiated with facts, the facts will speak for itself.

      TSAM or FAM are not paying my bills so I've got nothing to lose. Do you?

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

What went wrong with KL SEA Games?

145 gold medals.
It's the best Team Malaysia has ever achieved since the inception of the SEAP Games in1959.
The 29th edition of the SEA Games in Kuala Lumpur ended yesterday. The opening ceremony dazzled those at the stands and viewers at home while the performances during the closing ceremony yesterday jogged plenty of musical memories to many.
Our athletes, the real superheroes, brought smiles through their heroic display. They made everyday a happy day.
Kudos to the officials - from the coaches, the National Sports Institute and National Sports Council - for their hard work in ensuring our athletes perform to their best.
But it was not all memorable.
From

'World fashion disaster' in KL

World Fashion Week Asia 2017 ended over the weekend.

And the launch on Friday at Palace of the Golden Horses at Mines Resort City just outside Kuala Lumpur turned out to be a forgettable night.

Why?

It was poorly organised.

Just as many are trying to get over the nightmare witnessed throughout the KL SEA Games, the organiser of World Fashion Week Asia 2017 has made it look like Malaysians seem to have lost it when it comes to hosting major events and hospitality.

Here's why.

Royal protocol ignored

1. The Sultanah of Terengganu Sultanah Nur Zahirah was invited to grace the event.
    a. There was no holding room for the Sultanah and VIPs accompanying her.
    b. The Sultanah was invited on stage without anyone accompanying her there (a big NO NO if anyone knows protocol involving royalty).
    c. The event dragged on till 11.30pm, way past the cut off point of the very many events I've attended with members of the royal family present.
   d. The Sultanah was forced to walk all t…

Klang run 'illegal', says Sports Commissioner

UPDATE (Dec 11; 11.58am): Sporting events approved by Sports Commissioner's Office will be posted on the Youth and Sports Ministry's website starting Dec 14, as revealed by the Sports Commissioner in her statement today. I'm glad the last point of my observation (as per posting right below) has been addressed.

---

UPDATE (10.57pm): A Twitter user had sent me a link by the organiser of the Klang Heritage Marathon 2017. It states that the marathon has been "postponed to Oct 14, 2018" and that they have been victims of fake news and will lodge reports with the authorities against materials with elements of defamation or fake news. Read the full statement, posted on Dec 2, here.

---
ORIGINAL POST

A Klang City International Marathon 2017 pacer suffered serious injuries after she and two others were hit by a car

Turns out that the organiser of this morning's event, Earth Runners International Group Sdn Bhd, DID NOT submit any application to the Sports Commissioner&#…