Skip to main content

FAM: Pendaftaran khas kerana rasuah

Berikut merupakan kenyataan akhbar oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) mengenai pemain Selangor Ramez Dayoub yang disabitkan dengan kesalahan rasuah bola sepak oleh Persatuan Bola Sepak Lebanon baru-baru ini.


Comments

  1. Namanya adalah PERKARA 4.11.2 (viii) PERATURAN LIGA-M 2013-2016.

    Sesiapa pun akan bertanya, bilakah peruntukan ini dibuat.

    p/s Teringat betapa tegasnya FAM pada tahun lepas dengan peraturan untuk tidak membenarkan pendaftaran Keita Manjou (walaupun tarikh tutupnya tidak selaras dengan tarikh AFC); walaupun pemain tersebut hanya akan bermain di Piala AFC (dan bukan liga tempatan).

    Kamarul

    ReplyDelete
  2. aku nak komen jugak.
    semua ini 'atas sebab peribadi' la bro...kita mana boleh nak persoalkan lebih lagi.
    atau lebih tepat lagi, persoalkan boleh, tapi jangan harap la nak dapat apa2 jawapan.

    saiful

    ReplyDelete
  3. ni kes lain la bro..sama mcm kes nazmi faiz,dia x dpt main sebab pendaftaran pemain telah ditutup..kalau nak tanya bila,kena la tanya terus S/U FAM Dr azuddin..jgn tanya dlm blog ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adui....dah tulis dah kat atas tu.

      Nazmi Faiz nak main kat Liga Super Malaysia.

      Keita Manjou (masa tahun lepas) nak main Piala AFC. BUKAN Liga Super Malaysia.

      Bertanya di sini, kemungkinannya lebih besar untuk dijawab berbanding jika tanya terus kepada Judin.

      Kamarul

      Delete
  4. hehee... saya pun tak mengharap ia disamakan dengan kes2 seperti nazmi, fakri, keita atau lainnya.
    sebenarnya 'apa sangat' lah yg nak diharapkan dari fam?
    salah persoalan dibawa silap2 boleh dituduh menghina keluarga diraja pula. sebab tu saya tulis 'kita mana boleh nak persoalkan lebih lagi'. bayangkan saja, sedang mereka yg lebih berpengalaman (baik dalam bidang perundangan, politik, tokoh akademik dan sukan, perniagaan dsbgnya), pun dengan mudah diusir dari 'mendekati' fam - siapa pula kita ni?
    and lets not start with the dreadful artikel 88 and such. until they prove it brings good (to local football, at international level) tiada apa yang aku respek tentang fam dan imunitinya tu.
    agak saya, itu lah isu yang lebih besar perlu ditangani, iaitu imuniti dan birokrasi.

    takde maknanye bro...baik layan lawak ker der2 - hari ni masuk pawagam.

    saiful
    * aku mohon maaf, tulisan aku cuma komen spontan dari perspektif dan kapasiti peribadi (dan juga emosi...) jadi memang tak de ikut format penulisan langsung.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

What went wrong with KL SEA Games?

145 gold medals.
It's the best Team Malaysia has ever achieved since the inception of the SEAP Games in1959.
The 29th edition of the SEA Games in Kuala Lumpur ended yesterday. The opening ceremony dazzled those at the stands and viewers at home while the performances during the closing ceremony yesterday jogged plenty of musical memories to many.
Our athletes, the real superheroes, brought smiles through their heroic display. They made everyday a happy day.
Kudos to the officials - from the coaches, the National Sports Institute and National Sports Council - for their hard work in ensuring our athletes perform to their best.
But it was not all memorable.
From

'World fashion disaster' in KL

World Fashion Week Asia 2017 ended over the weekend.

And the launch on Friday at Palace of the Golden Horses at Mines Resort City just outside Kuala Lumpur turned out to be a forgettable night.

Why?

It was poorly organised.

Just as many are trying to get over the nightmare witnessed throughout the KL SEA Games, the organiser of World Fashion Week Asia 2017 has made it look like Malaysians seem to have lost it when it comes to hosting major events and hospitality.

Here's why.

Royal protocol ignored

1. The Sultanah of Terengganu Sultanah Nur Zahirah was invited to grace the event.
    a. There was no holding room for the Sultanah and VIPs accompanying her.
    b. The Sultanah was invited on stage without anyone accompanying her there (a big NO NO if anyone knows protocol involving royalty).
    c. The event dragged on till 11.30pm, way past the cut off point of the very many events I've attended with members of the royal family present.
   d. The Sultanah was forced to walk all t…

Klang run 'illegal', says Sports Commissioner

UPDATE (Dec 11; 11.58am): Sporting events approved by Sports Commissioner's Office will be posted on the Youth and Sports Ministry's website starting Dec 14, as revealed by the Sports Commissioner in her statement today. I'm glad the last point of my observation (as per posting right below) has been addressed.

---

UPDATE (10.57pm): A Twitter user had sent me a link by the organiser of the Klang Heritage Marathon 2017. It states that the marathon has been "postponed to Oct 14, 2018" and that they have been victims of fake news and will lodge reports with the authorities against materials with elements of defamation or fake news. Read the full statement, posted on Dec 2, here.

---
ORIGINAL POST

A Klang City International Marathon 2017 pacer suffered serious injuries after she and two others were hit by a car

Turns out that the organiser of this morning's event, Earth Runners International Group Sdn Bhd, DID NOT submit any application to the Sports Commissioner&#…