Skip to main content

FAM: Pendaftaran khas kerana rasuah

Berikut merupakan kenyataan akhbar oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) mengenai pemain Selangor Ramez Dayoub yang disabitkan dengan kesalahan rasuah bola sepak oleh Persatuan Bola Sepak Lebanon baru-baru ini.


Comments

  1. Namanya adalah PERKARA 4.11.2 (viii) PERATURAN LIGA-M 2013-2016.

    Sesiapa pun akan bertanya, bilakah peruntukan ini dibuat.

    p/s Teringat betapa tegasnya FAM pada tahun lepas dengan peraturan untuk tidak membenarkan pendaftaran Keita Manjou (walaupun tarikh tutupnya tidak selaras dengan tarikh AFC); walaupun pemain tersebut hanya akan bermain di Piala AFC (dan bukan liga tempatan).

    Kamarul

    ReplyDelete
  2. aku nak komen jugak.
    semua ini 'atas sebab peribadi' la bro...kita mana boleh nak persoalkan lebih lagi.
    atau lebih tepat lagi, persoalkan boleh, tapi jangan harap la nak dapat apa2 jawapan.

    saiful

    ReplyDelete
  3. ni kes lain la bro..sama mcm kes nazmi faiz,dia x dpt main sebab pendaftaran pemain telah ditutup..kalau nak tanya bila,kena la tanya terus S/U FAM Dr azuddin..jgn tanya dlm blog ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adui....dah tulis dah kat atas tu.

      Nazmi Faiz nak main kat Liga Super Malaysia.

      Keita Manjou (masa tahun lepas) nak main Piala AFC. BUKAN Liga Super Malaysia.

      Bertanya di sini, kemungkinannya lebih besar untuk dijawab berbanding jika tanya terus kepada Judin.

      Kamarul

      Delete
  4. hehee... saya pun tak mengharap ia disamakan dengan kes2 seperti nazmi, fakri, keita atau lainnya.
    sebenarnya 'apa sangat' lah yg nak diharapkan dari fam?
    salah persoalan dibawa silap2 boleh dituduh menghina keluarga diraja pula. sebab tu saya tulis 'kita mana boleh nak persoalkan lebih lagi'. bayangkan saja, sedang mereka yg lebih berpengalaman (baik dalam bidang perundangan, politik, tokoh akademik dan sukan, perniagaan dsbgnya), pun dengan mudah diusir dari 'mendekati' fam - siapa pula kita ni?
    and lets not start with the dreadful artikel 88 and such. until they prove it brings good (to local football, at international level) tiada apa yang aku respek tentang fam dan imunitinya tu.
    agak saya, itu lah isu yang lebih besar perlu ditangani, iaitu imuniti dan birokrasi.

    takde maknanye bro...baik layan lawak ker der2 - hari ni masuk pawagam.

    saiful
    * aku mohon maaf, tulisan aku cuma komen spontan dari perspektif dan kapasiti peribadi (dan juga emosi...) jadi memang tak de ikut format penulisan langsung.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Klang run 'illegal', says Sports Commissioner

UPDATE (Dec 11; 11.58am): Sporting events approved by Sports Commissioner's Office will be posted on the Youth and Sports Ministry's website starting Dec 14, as revealed by the Sports Commissioner in her statement today. I'm glad the last point of my observation (as per posting right below) has been addressed.

---

UPDATE (10.57pm): A Twitter user had sent me a link by the organiser of the Klang Heritage Marathon 2017. It states that the marathon has been "postponed to Oct 14, 2018" and that they have been victims of fake news and will lodge reports with the authorities against materials with elements of defamation or fake news. Read the full statement, posted on Dec 2, here.

---
ORIGINAL POST

A Klang City International Marathon 2017 pacer suffered serious injuries after she and two others were hit by a car

Turns out that the organiser of this morning's event, Earth Runners International Group Sdn Bhd, DID NOT submit any application to the Sports Commissioner&#…

Malaysian dodgeball teams crowned world champions

Name me one sport which has BOTH the Malaysian men's and women's teams as world champions?

DODGEBALL!


Football journo's accreditation card retracted for being 'overly critical'

Four Four Two journalist Vijhay Vick's accreditation card to cover the M-League has been "retracted" by Football Malaysia LLP last night.

The letter, signed by FMLLP chief executive officer Kevin Ramalingam, stated:
"We are open to criticism by the public, however, it has been brought to FMLLP's attention that you have been overly critical of the Malaysian League and have made misleading statements and or shared misleading statements made by third parties. This is very damaging to the image of the League and the brand that we are trying to build."
It remains unclear which articles written by Vijhay are said to be "overly critical" of the Malaysian League.
Vijhay, in responding to the letter he received last night, said: 
"I was shocked (to receive the letter). I would like to know which articles of mine that are overly critical of the league."
It is best if FMLLP explained its definition of being "overly critical". 
While the bo…