Darul Takzim FC & Safee

Pertama sekali, kelab Super League Johor FC kini dikenali sebagai Darul Takzim FC.


Yang kedua, penyerang negara Safee Sali (gambar) berhijrah ke Darul Takzim FC kerana ingin "menyelamatkan kariernya".

"Dalam keadaan sekarang, saya pilih menyertai Johor untuk menyelamatkan karier saya. Saya nampak usaha Johor untuk cuba membuat perubahan dalam arena bola sepak negara...saya terima dan hormati cara mereka. 

"Saya dapat rasakan Johor akan memberi impak yang amat positif dalam saingan liga musim depan," kata Safee seperti dipetik Bernama.

Di Jakarta pula, Kementerian Negara Pemuda dan Olahraga (Kemenpora) melakukan pertemuan dengan Persatuan Sepakbola Seluruh Indonesia (PSSI) dan Komite Penyelamat Sepakbola Indonesia (KPSI) untuk membahas upaya penyelesaian konflik sepakbola Indonesia.

Baca laporan penuh di sini dan artikel-artikel lain mengenai situasi di Indonesia di Kompas dan The Jakarta Post.

HD kata: Saya juga perlu menyelamatkan masa depan saya.

Comments

  1. makasih ya pak diatas artikel ini......kenapa bukan JB FC ;)

    ReplyDelete
  2. Heard that a lot of infringements occured and shortcuts provided to darul takzim. Fc..hhhhmmmmm.

    ReplyDelete
  3. saya berasa ada sesuatu yg x kena dlm bola msia sejak Pbnj diterajui oleh TMJ.

    1)sblum ni x pernah ada team dlm msia yg bertukar nama spt yg dibuat oleh PBNJ; johor fc jadi johor, manakala johor jadi johor FA. (kalu ada pun, NS Naza tukar kpd KM Naza) Seolah2 johor amik jln shortcut utk ke liga super, sdgkan team2 lain spt ATM, pahang & sime darby bersaing utk naik.

    2)memancing mat yo dgn mggunakan media utk menekan Kafa.

    3)memancing safee sali dgn cara yg 'was was'. saya difahamkan safee dijadualkan sign kontrak dgn johor pd sebelah petang d sebuah hotel d KL, tapi BELIAU X HADIR. pd lebih kurang 10pm TMJ hadir ke wisma FAM & safee sah jd player johor thn 2013. ini berlaku w/pun TANPA KEHADIRAN PENGURUS BELIAU zakaria rahim. & semua ni berlaku 1 hari slps tersiarnya berita 'kelantan berminat ambil safee' yg dgr khabarnya minat kelantan agak serius. & berlaku pd masa msia masih bersaing dlm AFF suzuki cup.

    4)skrg nama team johor (fc) bertukar lagi sekali; kali ni kpd Darul Takzim FC. walhal baru je tukar 1-2 bulan lepas.

    & FAM seakan mengiakan shj hal2 di atas. adakah FAM akan ambil tindakan sama jika ia dilakukan oleh team yg x diterajui oleh org istana?

    amar

    (HD, skrg Darul Takzim FC dikenali dgn harimau selatan. mana pegi jengking maskot asal?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errr...bro, semua bro ckp tu ada betulnya dan ada x btlnya...tp yg tak betul tu sahih 100% x betul ialah maskot lama johor fc ialah lebah bro, bukan jengking... jengking untuk johor fa iaitu pasukan negeri johor

      Delete
    2. Bro, bab maskot tu bro salah 100%... maskot lama johor fc atau skrg johor darul takzim fc ialah lebah, bkn jengking..jengking tu utk johor fa @ pasukan negeri johor...

      Yg lain statement bro tu sy x dpt pastikan betul atau talk :)

      Delete
    3. Errr...bro, semua bro ckp tu ada betulnya dan ada x btlnya...tp yg tak betul tu sahih 100% x betul ialah maskot lama johor fc ialah lebah bro, bukan jengking... jengking untuk johor fa iaitu pasukan negeri johor

      Delete
  4. Kenapa harimau.logo negeri johor kan sama macam malaysia lambang harimau.johor memang dah lame nak safee sali sebelum kelantan nak lagi sultan dah bagi tawaran dekat safee cume safee masih ada kontrak dgn pelita jaya.nasib baik pelita jaya bagi pinjam safee selama setahun.xtaulah apa yg tmj buat sampai pelita jaya sggup bagi pinjam dan pelita jaya datang malaysia lawan johor fa serta darul takzim fc.dahla datang jemputan oleh johor lepas tu tiket persahabatan international free..bagus la tmj.pasal nama tukar macam mane pun ia tetap berstatus kelab dan di liga perdana ia berstatus negeri.memang xkan boleh tukar pun xperlula risau

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

'Boikot jer'

Breast touched, coach masturbated in front of athlete, politician offered money for sex - damning allegations that must not be ignored

New parents unhappy with Tung Shin Hospital's policy