No live coverage for Pak-Mas match

"Dukacita dimaklumkan siaran langsung perlawanan Pra Kelayakan Olimpik (pusingan kedua) di antara Skuad Olimpik Pakistan menentang Skuad Olimpik Malaysia pada 9 Mac 2011 ( Rabu) di Stadium Punjab, Lahore, Pakistan pada jam 10:30 malam ini terpaksa dibatalkan atas sebab masalah teknikal yang dihadapi oleh penyiar televisyen tempatan Pakistan yang sepatutnya membekalkan kami siaran perlawanan tersebut.

Pakistan TV mempunyai masalah menghantar insyarat siaran langsung kerana tidak mempunyai segmen satelit bagi membolehkan isyarat transisi ke Malaysia.

Pihak kami cuba menghubungi beberapa pihak untuk bantuan dari segi teknikal ini termasuk menghubungi pihak Telekom dan juga Eurovision.

Namun masalah teknikal ini masih tidak dapat diatasi atas sebab format isyarat transmisi Pakistan TV tidak disokong oleh mana-mana satelit yang masih mempunyai kekosongan slot."

The much anticipated return leg Asian Zone Olympic qualifier match between Pakistan and Malaysia in Lahore tonight will not be aired on Astro Arena due to technical issues from the Pakistani side.

HD says: Was so looking forward to the match.

Comments

  1. Semua masaalah teknikal. Dah banyak kali ku dengar perkataan ini sejak akhir-akhir ini. Podah!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

The untold story of a kampung hero from Sentul - Coach Guna

Independent or not, shouldn't the best shuttlers represent Malaysia?

Breast touched, coach masturbated in front of athlete, politician offered money for sex - damning allegations that must not be ignored