FAM: Pendaftaran khas kerana rasuah

Berikut merupakan kenyataan akhbar oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) mengenai pemain Selangor Ramez Dayoub yang disabitkan dengan kesalahan rasuah bola sepak oleh Persatuan Bola Sepak Lebanon baru-baru ini.


Comments

  1. Namanya adalah PERKARA 4.11.2 (viii) PERATURAN LIGA-M 2013-2016.

    Sesiapa pun akan bertanya, bilakah peruntukan ini dibuat.

    p/s Teringat betapa tegasnya FAM pada tahun lepas dengan peraturan untuk tidak membenarkan pendaftaran Keita Manjou (walaupun tarikh tutupnya tidak selaras dengan tarikh AFC); walaupun pemain tersebut hanya akan bermain di Piala AFC (dan bukan liga tempatan).

    Kamarul

    ReplyDelete
  2. aku nak komen jugak.
    semua ini 'atas sebab peribadi' la bro...kita mana boleh nak persoalkan lebih lagi.
    atau lebih tepat lagi, persoalkan boleh, tapi jangan harap la nak dapat apa2 jawapan.

    saiful

    ReplyDelete
  3. ni kes lain la bro..sama mcm kes nazmi faiz,dia x dpt main sebab pendaftaran pemain telah ditutup..kalau nak tanya bila,kena la tanya terus S/U FAM Dr azuddin..jgn tanya dlm blog ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adui....dah tulis dah kat atas tu.

      Nazmi Faiz nak main kat Liga Super Malaysia.

      Keita Manjou (masa tahun lepas) nak main Piala AFC. BUKAN Liga Super Malaysia.

      Bertanya di sini, kemungkinannya lebih besar untuk dijawab berbanding jika tanya terus kepada Judin.

      Kamarul

      Delete
  4. hehee... saya pun tak mengharap ia disamakan dengan kes2 seperti nazmi, fakri, keita atau lainnya.
    sebenarnya 'apa sangat' lah yg nak diharapkan dari fam?
    salah persoalan dibawa silap2 boleh dituduh menghina keluarga diraja pula. sebab tu saya tulis 'kita mana boleh nak persoalkan lebih lagi'. bayangkan saja, sedang mereka yg lebih berpengalaman (baik dalam bidang perundangan, politik, tokoh akademik dan sukan, perniagaan dsbgnya), pun dengan mudah diusir dari 'mendekati' fam - siapa pula kita ni?
    and lets not start with the dreadful artikel 88 and such. until they prove it brings good (to local football, at international level) tiada apa yang aku respek tentang fam dan imunitinya tu.
    agak saya, itu lah isu yang lebih besar perlu ditangani, iaitu imuniti dan birokrasi.

    takde maknanye bro...baik layan lawak ker der2 - hari ni masuk pawagam.

    saiful
    * aku mohon maaf, tulisan aku cuma komen spontan dari perspektif dan kapasiti peribadi (dan juga emosi...) jadi memang tak de ikut format penulisan langsung.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

'Boikot jer'

The untold story of a kampung hero from Sentul - Coach Guna

Breast touched, coach masturbated in front of athlete, politician offered money for sex - damning allegations that must not be ignored